Τοποθεσία

Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το κτήμα μας  ενδείκνυται για ημερήσιες εκδρομές στα γύρω νησιά με απόσταση μόλις 3km για το λιμάνι του Μετοχίου όπου γίνεται η μετάβαση για το νησί της  κοσμοπολίτικης Ύδρας, με απόσταση 22km για το όμορφο  νησί του Πόρου , με απόσταση 35 km για το αρχοντικό νησί των Σπετσών, ενώ η ιστορική πόλη του Ναυπλίου απέχει 70 km και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μόλις 65km , για τους λάτρεις της πεζοπορίας άλλα και της ιστορίας υπάρχει το φαράγγι  Καταφύκι μια τοποθεσία απαράμιλλου κάλλους  και που σε κάποιο σημείο του υπάρχει μία τρύπα που  κατά την Ελληνική Μυθολογία  ήταν η είσοδος στον Άδη απ’ όπου ο Ηρακλής έβγαλε τον Κέρβερο και ο θεός Πλούτωνας οδήγησε στον κάτω κόσμο την Περσεφόνη την κόρη της θεάς Δήμητρας.

Η λαϊκή παράδοση λέει επίσης  πως το φαράγγι επικοινωνεί με το σπήλαιο Φράγχθι άλλο ένα πολύ σημαντικό προϊστορικό μνημείο που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφτεί αφού είναι ένα από τα αρχαιότερα σπήλαια παγκοσμίως μιας και βρέθηκε εκεί ανθρώπινος σκελετός ο λεγόμενος homo sapiens  και πιθανότατα είχε κατοικηθεί και από τον άνθρωπο του Nεάντερταλ . Συνεχίζοντας φτάνουμε στην πόλη-νησί της Ερμιόνης όπου απέχει 17km από το κτήμα μας και μπορείτε να κάνετε έναν μαγευτικό και ήρεμο περίπατο στο Άλσος  Μπίστι όπου βρίσκονται πολλά αρχαιολογικά ευρήματα και να πιείτε τον καφέ σας στα όμορφα Μανδράκια.  

Πεζοπορία μπορεί επίσης  να πραγματοποιηθεί στο Όρος Αδέρες  αλλά και επίσκεψη στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία όπου δεσπόζει σε πολύ υψηλό σημείο του Όρους με μια θέα μαγευτική καθώς μπροστά μας απλώνεται ο κόλπος της Ύδρας με τα πεντακάθαρα νερά του , τις  τρείς λίμνες που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και τα περίφημα κανάλια του Πόρτο – Ύδρα όπου παρόλο που έχουν κατασκευαστεί την

δεκαετία του 1970 προκαλούν ακόμα την έκπληξη τον θαυμασμό των επισκεπτών απέχουν 1,5km από το κτήμα μας και είναι επισκέψιμα και από ξηρά αλλά και από θάλασσα. Συνεχίζοντας  στο  διπλανό χωριό Θερμησία βρίσκεται ένα πανέμορφο κάστρο επισκέψιμο και με διαβαθμισμένα μονοπάτια  . Όσο για παραλίες υπάρχουν αμέτρητες  ελεύθερες είτε με βότσαλο είτε με άμμο . Αν όμως ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσει το ψάρεμα τότε εδώ είναι το ιδανικό μέρος αφού μπορείτε να ψαρέψετε μπροστά από το κατάλυμα μας  ή κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη να πάτε  για ψάρεμα  με την βάρκα μας.   

Για να κάνετε κράτηση

Close Menu